Hajdina 1 kg Natura
|
Leírás és Paraméterek
Hajdina, pohánka, Fagopyrum esculentum: a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozó növény, nem gabonaféle, csak a gasztronómiai felhasználása hasonló a gabonákéhoz. A magvait fogyasztjuk, egészben vagy lisztté őrölve, sőt még csíráztatásra is alkalmas.
Gyógyhatásai: a hajdinamagvak B-vitaminokban, E-vitaminban, flavonoidokban, és rutinban gazdagok. Az ásványi anyagok közül kalciumot, foszfort és káliumot tartalmaz nagyobb mennyiségben. A rutinsav a kapillárisokat védi, a magas vérnyomás kezelésében is bevethető, növeli az érfalak rugalmasságát, erősíti a kötőszöveteket, védi a szívet-, és az érrendszert. Csökkenti a hajszáleres vérzések kialakulását. Csökkenti a koleszterinszintet. Székrekedés kezelésére hajdinakása javallott, mindennapos fogyasztása pedig alkalmas a daganatos bélbetegségek megelőzésére. Csökkenti a bélhámsejtek kóros szaporulatát.
Ha valaki nem fogyaszthat fehér lisztet, hajdinaliszttel jól helyettesítheti azokat a konyhában, bár kenyérsütéskor magasabb sikértartalmú lisztekkel ajánlatos keverni. A hajdinaültetvényeket a méhek is előszeretettel látogatják.
Forma | mag |
Gyártó | Natura |
Hatás | antioxidáns |
Hatóanyag | Rutin |
Növényi alkotó | Hajdina |
Összetétel | pirított hajdina |
Származási hely | Lengyelország |
Nettó tömeg | 1kg |
Vélemények
Mások ezt választották
Fogyás a zsíranyagcsere támogatásával.